JFIF File

Distributie Monteur

Het meest spectaculaire werk van een distributiemonteur bij WML is een groot lek in de hoofdleiding. Dan spuit het water eruit, moet de brandweer erbij komen en lopen de kelders vol. “Voor ons is dat spannend, maar voor de bewoners een probleem.” Dan zijn sociale vaardigheden, naast technische skills, minstens zo belangrijk. “Water maken zit in mijn bloed. Ik ben derde generatie WML’er, dus het is er met de paplepel ingegoten. Zelfs mijn vriendin werkt bij WML. Ik ben begonnen als procesoperator, maar miste het onder de mensen zijn. Als distributiemonteur ben je wel constant met mensen bezig. Samen met je team los je problemen op voor de klant. Dankzij ons kunnen de klanten weer naar de wc, douchen en koffiezetten. Dat vind ik het allerleukste van mijn vak.”

Video: Werken bij WML - Monteur drinkwaterleidingen

Distributiemonteur bij WML

“Als distributiemonteur sta je direct in contact met het drinkwater. Als er geen monteurs zijn, dan hebben de mensen weinig of helemaal geen water meer, of juist te veel water. Je repareert leidingen, vervangt hoofdkranen bij mensen thuis, werkt aan saneringen, maar bovenal help je mensen. Geen dag is hetzelfde en dat maakt werken bij WML zo mooi. En natuurlijk het samenwerken in een fijn team. Het moet wel gezellig zijn tijdens het werk. Ik leid nu een monteur op. Dat voelt niet alleen goed om te doen, het is ook erg leuk. Je bouwt echt een band op met die jongens.”

Breng jezelf mee

“Ik vind mensen helpen gewoon leuk. Storingen oplossen voor mensen thuis, vrienden helpen, maakt mij niet zoveel uit wat. Daarnaast houd ik wel van een beetje spanning. Ik ga geregeld met vrienden op motorweekend. Dan zijn we zo’n drie à vier dagen weg. Een hoop gezelligheid, schnitzels eten en natuurlijk flink racen. Of ja, racen...? Stevig doorrijden! Dat geeft mij een enorm gevoel van vrijheid. Gelukkig krijg ik van WML ook de vrijheid om dit te doen. Naast lekker doorrijden, sleutel ik ook graag aan mijn motoren. Ik heb er twee: een snelle en een zelfgemaakte bopper (soort chopper). Vroeger motorcroste ik ook, totdat ik een zwaar ongeluk kreeg. Dat hakte er flink in. Ik heb wel alle spullen bewaard, dus wie weet!?”

persoonlijke verhalen